På jobbet

Som arbetsgivare eller anställd på en arbetsplats är vi utsatta för stress, krav och tidspress. Vi bearbetar dagligen enorma informationsmängder i vårt yrkesliv.  Vi är ständigt uppkopplade. Allt detta ökar vår mentala belastning och vi drabbas lätt av en överaktiv hjärna.

Företaget kan behålla fokus bara om medarbetarna kan det.

Personalen är en tillgång

Bilarna, datorerna, fastigheterna har vi lärt oss att sköta om eftersom vi vet att dessa är viktiga för att arbetsplatsen skall fungera optimalt. Medarbetarna låter vi dock ofta sköta sig själva. Som arbetsgivare kan vi så klart inte styra hur personalen sköter sitt liv och sin hälsa men vi kan erbjuda möjligheter för alla att delta i aktiviteter som lär oss hantera den stress som dagens arbetsmarknad ställer oss inför. På det viset kan vi behålla vår personal alert, frisk, närvarande även under tuffare omständigheter, omställningar och utmaningar.

Låt personalen yoga hos oss

Personalen kan gå på våra ordinarie kurser (se schemat på

https://www.greenyoga.se

Du kan välja att boka ett antal platser på valfria kurser eller ge personalen friskvårdscheckar som de kan använda som betalningsmedel hos oss. Du kan även boka en egen kurs för bara din personal.

 Låt oss komma till dig

Har du en lokal på arbetsplatsen som är lämplig så kan vi komma till dig för att ha morgonyoga, lunchyoga eller eftermiddagsyoga.

 Skräddarsy en temakurs

Utifrån behoven på just din arbetsplats kan vi skräddarsy en kurs för t.ex. stresshantering, stärka ryggen, öka kreativiteten osv. Kurslängd och tidpunkt kan då anpassas utifrån behoven.

Temadagar

Ingrid Thims yogabilder 025

Till vår kurslokal i Regnsjö är du välkommen med dina medarbetare för en givande temadag med avslappning, stresshantering, meditation och yoga.

Föreläsningar

Anlita oss för föreläsningar om andning, yoga, meditation, ayurveda, stresshantering.

Vår verktygslåda

På Green Yoga lär vi ut både klassisk yoga och kundaliniyoga samt Qigong.

Yogaformerna och Qigong har samma mål men metoderna varierar. Vi har alla olika kroppslig och mental konstitution. Därför finns det olika yogaformer så att du kan välja den som passar dig bäst. En del av personalen kan vara betjänta att utöva dynamisk och utmanande kundaliniyoga, annan del av personalen kanske behöver det lugna i klassiska yogan eller flödet i Qigong.

Naturligtvis kan man praktisera flera former av yoga, man kan t ex göra kundaliniyoga på morgonen och Klassisk Yoga på kvällen.

Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform som är aktiverande och energigivande. Kundaliniyoga handlar om att få igång energiflödet i kroppen med dynamiska rörelser och andning. Här ingår många mantran och vi spelar ofta musik under yogapassen. Kundaliniyoga är mycket bra för ryggen. Det lär finnas minst 1500 olika yogapass i kundaliniyogan. Varje pass har ett bestämt syfte, t.ex. att bearbeta ryggen, matsmältningen, stressen, körtlarna osv.

Klassisk yoga är den lugnaste formen med mycket djupavslappning och meditation. Den passar en som behöver gå ner i varv, men ger också ny energi.

Qigong

För en del passar Qigong bättre. Det är lugna rörelser där andning, rörelse och fokus förenas i ett oavbrutet flöde.

I vår verktygslåda hittar du även Yogamassage och djupmeditation

Yogamassage 

Yogamassage är en helkropps oljemassage med yogastretchar. Den förbättrar cirkulationen, stödjer utrensning av gifter, stärker immunförsvaret, löser upp muskelspänningar och ökar rörligheten. Den ger också djup avslappning och möjlighet till känslomässig återhämtning. Yogamassage kallas även Latmansyoga. Den är mycket bra om man är stel och spänd och är ett bra komplement till yoga. Den passar utmärkt även till aktiva idrottsutövare. Har du ett företag så är det bra att veta att massage är avdragsgillt i ditt företag. Kontakta gärna oss för att diskutera ett förmånligt avtal för dina anställda.

Djupmeditation

Meditation kan påverka arbetsplatsens resultat positivt. Om medarbetarna mediterar på morgnarna märks skillnad i klimatet på arbetsplatsen.

Du kan låta din personal gå på någon av de ordinarie kurserna. Annars kommer vi gärna till din arbetsplats och håller kurs i Djupmeditation.

Yoga och meditation för hälsa och harmoni

%d bloggare gillar detta: