Våra kurser

Idag behöver alla yoga och meditation!
Vi är alla utsatt för stress, krav och tidspress. Vi tar dagligen emot ett enormt informationsflöde från TV, internet, mobiltelefoner mm. Vi är ständigt uppkopplade. Allt detta ökar vår mentala belastning och vi drabbas lätt av en överaktiv hjärna.

För att gå ner i varv och minska den mentala belastningen behöver vi yoga och meditation. Alla behöver vi en daglig återhämtning!

När man utövar yoga ökar välbefinnandet och man blir smidigare och starkare och energin och livskraften expanderar

Yoga är inte någon egentlig terapi för att bota sjukdom, men ett regelbundet utövande brukar ha stora positiva effekter på hälsan. Man blir också smidigare och starkare, får ny kraft och energi.
Mycket forskning har gjorts på senare tid som visar att yoga är bra både för den fysiska och psykiska hälsan.

Alla kan yoga. Man behöver inte vara vig för att börja med yoga. Ju stelare man är från början desto större effekt har yogan. När man gör yoga regelbundet blir man så småningom smidigare.

Kundalini Yoga är en mer dynamisk yogaform än Klassiska Yoga som är mer inriktad på djupavslappning och meditation – även om båda yogaformerna innehåller fysiska övningar, Yoga Asanas. I Kundalini Yoga används ofta mantran och musik i övningarna och i vilan mellan övningarna. MediYoga är en lugn, mjuk form av Kundalini Yoga. Vi gör MediYoga på stol och avslutar med djupmeditation.

Alla yogaformer har samma mål även om metoderna är lite olika. Alla individer har olika kroppslig och mental konstitution. Därför finns det olika yogaformer så att du kan välja den som passar dig bäst. Naturligtvis kan du praktisera flera olika former av yoga.

Yoga har sina rötter i Indien och har praktiserats sen flera tusen år tillbaka. Ordet yoga betyder förening. All yoga har samma mål – en förening mellan det individuella medvetandet och det universella kosmiska medvetandet. Denna förening innebär ett helt nytt medvetandetillstånd som kännetecknas av djup och permanent glädje och lycka, man förstår allt och vet intuitivt svaren på alla frågor samtidigt som man är fylld av energi.

För att uppnå denna kosmiska förening behöver man frigöra alla spänningar och blockeringar från både kropp och sinne. Metoderna för att frigöra spänningar och blockeringar är:

1) Yoga Asanas – som löser upp fysiska spänningar
2) Pranayama – andningsövningar som är avslappnande
3) Meditation  och djupavslappning som löser upp mentala och emotionella spänningar

Dessa metoder används därför i alla våra yogalektioner. När man löser upp spänningar och energiblockeringar blir man automatiskt mer harmonisk och får bättre fysisk hälsa. För att nå maximal effekt bör man införliva yogan i sin dagliga rutin.

Yoga och meditation för hälsa och harmoni

%d bloggare gillar detta: