MediYoga

MediYoga

MediYoga är en lugn form av yoga som passar alla. Vi gör övningarna sittande på stol eller på yogamatta. I yogapasset ingår djupavslappning och meditation.

Denna yogaform är ett holistiskt redskap för att stötta vår egen läkning. Fokus ligger till stor del på andningen. MediYoga är en lugn form av Kundalini Yoga.

Yogaformen är en svensk terapeutisk yogaform utvecklad med Kundaliniyoga som bas . Det är ett holistiskt redskap för att stötta vår egen läkning. MediYoga används idag på hundratals vårdenheter i Sverige och Norge, bl a inom rehab i cancervård, hjärtrehab, ryggproblem, utmattning.

Svensk forskning

Forskning på yoga har pågått i Sverige sedan 1998 då man deltog i den första svenska yogastudien, en ryggstudie som Karolinska Institutet genomförde det året. Därefter har ett antal studier på MediYoga genomförts i Sverige. Stockholms Universitet jämförde yoga med kognitiv terapi på en affärsbank i Stockholm, Postgirot lät sina anställda gå på yogakurs under arbetstid och utvärderade sedan träningen, Karolinska Institutet inkluderade yogaträning i sitt DU-projekt. Astra-Zeneca utvärderar löpande MediYoga för sjukskriven personal sedan 2004.

Danderyds sjukhus forskar sedan 2007 fortlöpande på MediYoga för olika hjärtproblem (hjärtinfarkt, förmaksflimmer, stroke mm). Den forskningen har lett till att sjukhuset sedan januari 2010 använder MediYoga som en reguljär del av rehabiliteringen av sina hjärtpatienter. KI fortsätter att forska på yoga för ryggen. Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge forskar på Medicinsk Yoga mot hjärtsvikt och både KS och Danderyd planerar nya större studier på förmaksflimmer. Läs mer här

Vi erbjuder rehabilitering med MediYoga i Söderhamn och i Rengsjö. Vi kan även komma ut till vårdcentraler som har grupper med behov av skonsam och effektiv rehabilitering för sina patienter.

MediYoga

 DNA-genetiska koden

Länkar:

Artikel i Doktorn

 

Du bokar och betalar din Medi-Yoga på

https://shop.greenyoga.se/product/mediyoga/

%d bloggare gillar detta: