Yogaklasser Online

FörberedA online-yoga

FÖRBEREDA ONLINE-YOGA: Om du vill delta i ett yogapass, workshop eller en längre utbildning med Green Yoga online se nedan. Vi använder Zoom och du kan använda dator, smartphone eller surfplatta. I regel skickar vi en direktlänk till de som anmält sig. Länken är personlig och skall inte ges till någon annan.

FÖRBEREDA ONLINE-YOGA

Dator: Det går bra att i god tid klicka på länken. Har du inte Zoom installerat på datorn så får du förmodligen en fråga om du vill ladda ner zoom. Svara ja. Sedan klicka i kör på frågan vad du vill göra? Kör, spara, eller avbryt? Sedan ja på frågan om tillåter att appen ändrar din dator

Smartphone eller platta: Om du inte laddat ner Zoom-appen på din telefon gör det från App-Store om du har iPhone.
Eventuellt behöver du då tillgång till Apple-id om det är en iPhone.  Har du Android-telefon eller platta så hittar du Zoom på Google-Play.

VIKTIGT!

Av säkerhetsskäl måste vi kunna identiefiera alla deltagare med namn. Ange därför ditt namn när du ansluter till Zoom-mötet så att vi lätt kan identifiera alla och pricka av på listan för anmälda deltagare.

Ordna en plats

För att få ut det mesta möjliga av en yoga online så är det bra om du kan ordna en lugn vrå i hemmet där du lägger ut din matta och ostört kan ägna dig åt yogan. Att skapa ett rum för dig själv är en del av att FÖRBEREDA ONLINE-YOGA.

Tips:

  • Om du har problem med bilden, prova att koppla bort kameran och sätta på igen. Även om vi önskar att kunna se deltagare så kan du om du så önskar stänga av din kamera permanent under sändningen. Om du deltar med mobilen som inte sitter stabilt på stativ (eller på annat sätt) så kan det vara bra att koppla bort kameran. Det gör du i fältet längst ner när du är inne i zoom-mötet.​
  • Som regel har vi stängt av din mikrofon när du kommer in. Vill du säga något så kan du sätta på mikrofonen genom att trycka på symbolen för mikrofonen nere i vänster hörn. Diagonalt streck över den betyder att din röst inte hörs.
  • Om du är uppkopplad via en smartphone kan det också vara bra att koppla bort kameran om du inte har mobilen still med kameran riktad mot dig.
  • Koppla gärna datorn till din TV om du vill ha större bild. Alla moderna datorer har en HDMI-utgång som du kan koppla till HDMI-ingång på TVn.
  • Även om du använder mobil kan du skicka bilden till TV om du har Chromecast på TVn. Se mer på https://letsview.com/cast-zoom-to-chromecast.html
  • Bättre ljud: Det finns en inställning i Zoom som heter ”Turn on original sound”. Ställ in den när du startat Zoom.

Installera Zoom på datorn

Om du inte redan har Zoom så laddas Zoom ner automatiskt när du ansluter dig till mötet.

Ställ in originalljud i Zoom


För att få bättre kvalitet på ljudet, speciellt på musiken så finns det en inställning som du måste bocka för. På datorn når du den genom att klicka på symbolen för inställning och sedan välja Audio. Det finns motsvarande inställning på mobil/platta men kan vara olika beroende på vilken mobil du har.

Välj Advanced

Kryssa för Show in-meeting option to ”Enable Original Sound” from microphone. Kryssa även de 2 första rutorna under.

Skicka bild från Android-mobil till TV

  • Se till att din mobiltelefon eller surfplatta har samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast-enhet.
  • Öppna Google Home -appen.
  • Du ser en lista på vilka enheter har Chromecast inkopplat. Välj den enhet som du vill använda som skärm.
  • Tryck på symbolen där det står Casta skärmen.


iPhone eller iPad.

För närvarande har vi inte instruktioner för dessa men borde vara liknande de för Android.

Hur bokar jag min plats på yoga online?

Om du bokar in dig på vår yoga på plats så ingår LIVE-sända yogapass och du behöver inte gör något mer.

Boka in dig på yoga på plats eller enbart yoga ONLINE i vår butik på shop.greenyoga.se . Yoga ONLINE heter PLUS-LIVE i butiken!

Aktuella schemat hittar du på länken under

https://www.greenyoga.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Yoga och meditation för hälsa och harmoni

%d bloggare gillar detta: