Utflykter och aktiviteter

På ankomstdagen föreslår vi att du tar det lugnt, packar upp, vilar, äter lunch på hotellet, solar mycket försiktigt och badar antingen i havet om det är lugnt, eller i poolen på grannhotellet Eco.

Dag 2 får du konsultation med en av Ayurveda-läkarna, men har också tid att vara på stranden – eller ta dig till norra cliffen där du kan shoppa och äta lunch, och bada i havet om du vill.

01viewNorthCliff

Under dag 3 till dag 9 planeras de Ayurvediska behandlingarna då du äter lunch på hotellet. Det är bra att ta det lugnt dessa dagar, det blir några föreläsningar om Ayurveda och en dag erbjuds du följa med på Örtvandring genom hotellets trädgård då läkarna går igenom de medicinska örterna som växer där. Vi befinner oss i kryddlandet Kerala – vi har åkt ”dit pepparn växer”.

indien_krydda

Kryddvandring

Efter behandlingsveckan blir det mer aktivitet och utflykter

Tur med husbåt på Backwaters kan du välja till för en kostnad av 300 SEK. Det är en heldagsutflykt där lunch ingår.

Bildresultat för backwaters kerala

Vi gör även en heldagsutflykt till teplantager upp i bergen ca 1000 m ö.h. På väg upp stannar vi vid en älv och vandrar någon kilometer till ett vattenfall. Denna utflykt kostar också 300 SEK och lunch ingår.

Klassisk yoga med Ullas Kumar ingår i kurspriset

Ullas Kumar ger dig inblick i den traditionella Hatha Yogan. Han undervisar på ett mycket mjukt, tillåtande och behagligt sätt, utan en mängd konstiga sanskritnamn. Han har ett eget yogacenter på norra cliffen dit du kan gå om du vill ha mer av hans yoga.

Besök hos Swami Sarva Atma Mithra ingår i kurspriset

En av dagarna åker vi till Swami Sarva Atma Mithras Ashram Maithri Mandir som är ett fantastiskt naturskönt område i Backwaters utkant. Här finns ekologiska odlingar. På hans ashram kan man bo och få ayurvediska behandlingar, göra yoga och få undervisning i yogafilosofi. Han undervisar yoga i Frankrike halva året och har sin andliga tradition och skolning i Narayana Gurus filosofi. Sri Narayana Guru är Keralas helgon som lärde ut att det finns bara en kast, en religion och en gud. Sri Narayana Guru har betytt oerhört mycket för Keralas utveckling.

Sarva Atmna MithraSwamiSwagatam Sarva Atma Mithra
Detta besök brukar vara mycket uppskattat.
Walking medition ingår i kurspriset

Vi åker från hotellet kl 05.30 på morgonen för att göra en vandringsmeditation ute i Keralas vackra natur. Frukosten intas ute eller hemma hos en familj. Vi kommer tillbaka till lunch. Vandringsmeditation

Musik och klassisk dans

En kväll kommer musiker till hotellet och uppträder med klassisk indisk musik. Eventuellt blir det även klassisk dans en kväll.

Bildresultat för indian classical music

 

 

Bildresultat för indian classical music

 

 

%d bloggare gillar detta: